Klankhealing

“Velen zeggen dat het leven het menselijk lichaam binnenkwam door muziek.
De waarheid is misschien wel dat het leven zelf de muziek is”

Bron; Soefisme

Klanken helpen ons terug te keren bij het oerprincipe dat wij als mens in totale verbinding staan met alles wat ons omringt maar vooral; (opnieuw) verbinding te maken met onszelf.
Het gehoor is ook het eerste zintuig dat bij de mens in wording in de baarmoeder ontstaat en het laatste zintuig dat ons verlaat als we overgaan. Klanken zijn van grote invloed op ons leven, helpen ons voor ontspanning, ons welbevinden. Klank heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor de mens. Veel natuurvolken maken en gebruiken hun eigen instrumenten. Deze werden en worden nog steeds gebruikt bij hun rituelen om op een ander bewustzijnsniveau te komen.

De 432 herz

 

De 440herz is de toonhoogte (diapason, kamertoon of stemtoon) afgestemd op ons hoofd, de 432herz is afgestemd op ons hart. De 432 is de vierkantswortel van de lichtsnelheid, deze is ongeveer 431,6.

De zon en de maan en de Equinox plekken op aarde zijn hier eveneens mee verbonden. Studie laat zien dat 90% van de luisteraars de 432 als voorkeur aangaven: als vredig en compleet, als zonnig.

De oude Gregoriaanse muziek in de 432Hz hoorde ik al jong bij ons in huis, gezongen door mijn vader. In de oude abdij van Egmond klonken de gezangen prachtig. En maar al te vaak gaf het zoveel rust dat ikzelf en later mijn dochtertje op mijn schoot in slaap viel. Later ontdekte ik de helende muziek van Hildegard von Bingen, een geniale vrouw en benedictijnse abdis uit de 12e eeuw. Zij is de eerste componiste (arts, mystica en veel meer) uit de geschiedenis bij naam bekend.

“Met Helende Klank kun je reizen zonder je te hoeven verplaatsen”.

De muziek van de oude meesters zoals Bach, Mozart, Beethoven en Verdi hebben deze helende frequentie, en dit voel je ook in je hart. De orkestsetting van die tijd is de 432 Herz. De instrumenten waren daar op gebouwd.
En dit is anders dan in onze huidige tijd, waar alles op de 440Herz is afgestemd, op het hoofd. Ooit werd de 432Hz veranderd rond 1939 in WO2 door minister van propaganda Josef Goebbels in de 440Herz en via een conferentie in 1955 ingevoerd als standaard en daarna nooit meer veranderd. We worden er nu nog steeds de hele dag letterlijk mee overspoeld en overdonderd.

Steeds meer mensen ervaren het grote verschil van de resonantie en natuurlijke afstemming van de 432Hz. Deze maakt kalmer, geeft rust en concentratie, heling, bewustzijn. Het hele lichaam luistert, is een instrument voor frequentie, want al je lichaamscellen zijn constant in beweging. Onze cellen herkennen deze 432Hz resonantie, wij zijn er namelijk zelf mee verbonden en op afgestemd. Door de helende klanken tijdens een meditatie/ concert en/of persoonlijke behandelsessie word je door deze frequentie letterlijk weer ‘in tune” met je eigen frequentie/essentie gebracht.

Helende klanken
helpen ons
van binnenuit
onze Essentie te
her-inneren

De krachtige werking van trillingen worden ook door de wetenschap en de reguliere gezondheidszorg steeds meer ontdekt. En dat de hele kosmos letterlijk trilt is nog maar pas wetenschappelijk vastgelegd.

De eerste (hersen)operaties met trillingsfrequentie zonder het lichaam te hoeven openen zijn er. De prachtige foto’s van de bevroren waterkristallen van Prof. Emoto zijn inmiddels wereldwijd bekend. Op deze foto’s is te zien hoe de waterkristallen veranderen door er positieve/negatieve energie naar uit te laten gaan. Water…..waar ook ons lichaam voor 75% uit bestaat!

Wat doet trilling, klank, woord en gedachte dan met onze lichaamscellen? Klanken gaan daarbij 4x sneller door water dan door de lucht (1424m tegen 335m per sec.) Vanuit verschillende stromingen horen we steeds meer dat trilling weleens de geneeswijze van de toekomst zal worden. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de mens ook verdichte trilling is..

Klankschalen werken op een hoog energetisch niveau, brengen een grote verandering teweeg in lichaam, ziel en geest. De eerste klankschalen dateren al van zo’n 3000 jaren geleden en hebben hun herkomst in de Himalaya-landen. De trillingen van de boventonen zingende schalen worden niet alleen met het oor opgevangen maar met alle cellen van je lichaam. Daardoor kunnen de  klanken van de klankschalen samen met de daarop “afgestemde” zang van invloed zijn op het herstel van het bio-energetisch veld van de mens.