Klankmeditatie’s en concerten

Klankmeditatie

 

Tijdens een klankmeditatie werk ik met de klankschalen en andere natuurlijke instrumenten ook in combinatie met helende stem door intuïtief zang en oude mantra’s in Sanskriet en vanuit de Tibetaanse Böntraditie.

Een klankmeditatie onderga je, heerlijk liggend op een zacht matrasje, toegedekt met een deken of in een slaapzak.
Je hoeft niets anders te doen dan jezelf over te geven aan de klanken, deze het werk voor je laten doen.

Door de trillingen van de klanken ontstaat vaak een diepe rust.
Blokkades kunnen worden losgelaten waardoor weerstand en angst weggenomen worden. Er ontstaat een gevoel van ontspanning en vrede, waardoor het zelfhelende vermogen van ons systeem in werking gezet kan worden.

Je kunt dit zelf ervaren bijv. tijdens één van de maandelijkse klankmeditaties met volle maan in de mystieke Slotkapel in Egmond aan den Hoef , of in de knusse houten Sint Raphaëlkapel te  Bloemendaal, of op een van de diverse yogascholen in de regio (zie hier de agenda).

Klankmeditatie-concert

 

Ga op een innerlijke reis tijdens een klankmeditatie-concert door de ontspannende werking van o.a. himalaya- klankschalen en kristallen klankschalen, klankbuizen, chakra-stemvorken, shamandrum, hapidrum, oceandrum, ratel, rainstick, en stem.

De helende klanken worden zowel in de ruimte als om en eventueel op je lichaam bespeeld.

Doordat alles constant in beweging en verandering is zal zo iedere klank- en klankmeditatie weer anders worden ervaren. Via helende klanken mag dat in jou wat eraan toe is aan de oppervlakte komen, een proces in gang zetten voor transformatie en healing.

Ga op een innerlijke reis tijdens een klankmeditatie-concert door de ontspannende werking

Naamzang

 

Aan het eind van de klankmeditatie zing ik in combinatie met de kristallen hart-klankschaal de namen van de deelnemers. Naamzang is overigens al een eeuwenoud gebruik. Als een soort persoonlijk gezongen gebed.

De roepnaam heeft een speciale frequentie volgens de esoterische leer van Pythagoras. De trillingsfrequentie van jouw naam is uniek en deze gezongen te krijgen word door velen ontvangen als een intense (h)erkenning van wie we mogen zijn, met alles erop en eraan.

Naamzang rondom het overgaan, tijdens de uitvaart en bij allerzielen, is voor deze momenten dan ook zo waardevol.

Na afloop van een klankmeditatie sluiten we af met een klankcirkel en voor wie dit wil is er de gelegenheid om even na te praten. De klanken resoneren fysiek nog ongeveer drie uur door en energetisch nog langere tijd daarna. Daarom is iedere klankmeditatie weer uniek.

Er is vanwege de ligplaatsen voor een beperkt aantal mensen een plek, dus heel graag reserveren.

Aanvang:  20.15 uur deur is open vanaf 19.45 uur

Datum:     zie de Agenda voor locaties en data

Zelf meenemen: zacht matrasje om op te liggen, slaapzak of deken om jezelf mee toe te dekken en eventueel een kussentje. Een relax(tuin)stoel is ook fijn voor wie liever niet op de grond ligt. Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Prijs klankmeditatie: € 30,00 per persoon inclusief bio (kruiden)theetjes en gezonde versnaperingen.

Schrijf je in via het inschrijfformulier op de contactpagina.

“Er ontstaat een gevoel van ontspanning en vrede, waardoor het zelfhelende vermogen van ons systeem in werking gezet kan worden.”