17 en 18 oktober 2019 gaan we starten met een 2-daagse basisopleiding:

JIJZELF ALS THERAPEUT

helende klanken en systemisch lichaamswerk.

Nieuwe bijscholing

Juist omdat we ook aan onze eigen ondersteuning moeten denken hebben we deze prachtige bijscholing voor ons als therapeut ontwikkeld die ons kan ondersteunen in het uitvoeren van ons mooie vak. Deze bijscholing is ontstaan vanuit verschillende disciplines en ervaringen: systemische lichaamswerk, opstellingen, coaching, reflexologie, sound healing en klank. Juist door het bij elkaar van deze disciplines kunnen we de werking ervan verdiepen.

We zijn zo gewend te helpen en iets te doen voor de ander dat we onszelf hierin kunnen ‘verliezen of weggeven’. Denk aan gevoelens van vermoeidheid of leeg zijn of wanneer je de pijn nog voelt van de ander nadat je gemasseerd hebt. Veel reflexzonetherapeuten hebben ook de drang om (te) veel te willen doen, de neiging om hard te werken, om allerlei verschillende technieken te willen inzetten. In deze drang om veel te geven kan je soms het werkelijke contact missen.

Juist vanuit in contact te zijn met jezelf kun je de ander ontmoeten en de massage vanuit dit contact laten ontstaan. Door te doen en te ervaren kunnen we onszelf hierin ontwikkelen.

Klank is een prachtig hulpmiddel dat je zowel voor jezelf als voor je cliënt kunt inzetten om dit te bereiken.

Tijdens deze twee dagen ga je jezelf ervaren, voel je je gronding en wat dat met jou en je client doet. Ook leer je hoe klanken hierin ondersteunend werken. Van hieruit leer je omgaan met klankschalen, maak je kennis met stemvorken en helende klanken.

Zeker wanneer je mensen helpt die met de ziekte kanker te maken hebben is het zo belangrijk ieder zijn eigen ruimte te laten ervaren door eigenlijk juist niets te doen, niet te werken alleen maar te zijn.

17 en 18 oktober 2019 gaan we starten met een 2-daagse basisopleiding:

JIJZELF ALS THERAPEUT

helende klanken en systemisch lichaamswerk.

De prijs van deze bijscholing is €250,-

Klik hier om je in te schrijven via het inschrijfformulier